Млада майка води тежка битка, за да оцелее, предава NOVA. Василка Христозова от

...
Млада майка води тежка битка, за да оцелее, предава NOVA. Василка Христозова от
Коментари Харесай

Парализирана майка от Велинград рисува изящни картини

 Млада майка води тежка борба, с цел да оцелее, предава NOVA. Василка Христозова от Велинград има незлокачествен израстък на гръбначния мозък. След една от интервенциите остава в инвалидна количка. Това надалеч не я пречупва.

Тя е намерила лекуване с апарат, посредством който може да се научи да върви още веднъж. Но за тази цел се нуждае от към 30 000 лв.. За да събере средствата, разчита най-много на себе си. Рисува прелестни картини, макар че едвам се движи.

" Не мога да хвана молив или нещо такова. Майка ми забива четката сред пръстите безусловно като копие. Картините ми нямат автограф, тъй като не мога да напиша даже една буквичка, която да е дребна и да не заеме половината картина ", споделя дамата. 

От 7 години Василка се бори с израстък на гръбначния мозък. Имала го е още от детство, само че тогава отдавали признаците й на астма. Истинската диагноза открива, когато взема решение да има свое дете.

" По време на бременността започнах да накуцвам и да падам. Трябваше да се изчака да родя, с цел да могат да създадат ядреномагнитен резонанс "  разказа дамата.

След като излизат резултатите, й оферират интервенция, която по думите на лекарите ще й даде една година живот. Тя приема, само че от тогава до през днешния ден са минали не две, а 7 години.

От тогава насам върви на рехабилитация и не е серпантина да търси метод, по който да се изправи на крайник.

" Има един робот за вървене - Локомат. Той е неповторим по рода си, тъй като оказва помощ на мозъка да си спомни по какъв начин се върви, по какъв начин се правят естествените придвижвания ", показа дамата.

За да се наберат нужните средства, оказват помощ и други професионални художници, които продават картините си.  Ако искате да помогнете на младата майка, може да го извършите с превод на следната банкова сметка:

Титуляр: Васка Христозова

Райфайзенбанк АД 

BG25RZBB91554093661619

BIC RZBBBGSF
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР